Objectstijlen creëren

Locatie

Creëer objectstijl

Extra

Contextmenu

Creëer een objectstijl om aan sommige parameters van objecten vaste waarden en aan andere parameters variabele waarden te geven (zie ).

Sommige parametrische objecten hebben een speciaal dialoogvenster waarin je de voorkeuren en stijl definieert. Voor andere parametrische objecten gebruik je het gewone instellingenvenster. De dialoogvensters voor de stijl zijn bijna identiek aan het instellingenvenster dat je gebruikt om het object in te voegen en te bewerken. Het enige verschil zijn de extra parameters voor het bepalen van de objectstijl. Meer informatie over de parameters voor een specifiek objecttype vind je in de helpsectie over het creëren van dat objecttype.

Je kan de parameters Volgens stijl/invoeging voor een objectstijl enkel instellen via het dialoogvenster ‘<Object> stijl’. Via andere dialoogvensters (objectinstellingen, -voorkeuren en -eigenschappen) is dit niet mogelijk; de iconen in deze vensters zijn slechts ter informatie.

In dialoogvensters met aangepaste objectstijlen wordt het objecttype genoemd op de titelbalk en staan de iconen per stijl/invoeging op het dialoogvenster

In standaard objectstijldialoogvensters wordt het objecttype onder de titelbalk genoemd en worden de instellingen voor stijl/invoeging geregeld in een apart dialoogvenster Instellingen objectstijl/invoeging

Bij sommige parametrische objecten kan je gebruik maken van gegevens uit de catalogus van de fabrikant. De catalogusopties vind je steeds bovenaan, ongeacht het soort dialoogvenster (standaardinstellingen of objectstijl).

In dialoogvensters met een aangepaste objectstijl staan de catalogusknoppen bovenaan het dialoogvenster

In standaard objectstijl dialoogvensters staan de catalogusknoppen bovenaan het aparte Instellingen objectstijl/invoeging dialoogvenster

De werkwijze om een objectstijl te creëren, hangt af van het type parametrisch object. Lees via de corresponderende link meer over het type objectstijl dat je wilt creëren:

Voor een object met ‘Objectstijl’ dialoogvenster en catalogusopties: zie Custom plug-in object styles with catalog options.

Voor een object met ‘Objectstijl’ dialoogvenster en catalogusopties: zie Objectstijlen op maat met catalogusopties.

Voor een object met een standaard instellingenvenster zonder catalogusopties: zie Standaard objectstijlen zonder catalogusopties.

Voor een object met een standaard instellingenvenster en catalogusopties: zie Standaard objectstijlen met catalogusopties.

Naast de objectspecifieke parameters, kan je ook sommige stijlparameters regelen die losstaan van het objecttype (deze zijn hetzelfde voor bv. trappen en bladkaders).

Voor het instellen van opties zoals de klasse van de objectstijl, de weergave van de 2D-componenten en de doorsnedeweergave: zie Extra instellingen voor objectstijlen en parametrische objecten.

Bij objectstijlen die 2D-componenten gebruiken, kan je de componenten definiëren als een deel van de stijl (zie 2D-componenten creëren voor symbooldefinities en parametrische objecten).

Concept: Symbooldefinities, objectstijlen en ingevoegde symbolen